Levanger videregående skole

Bokprogrammet-vår 07 [DVD]: Hva er litterær verdi? : Kjønn og makt : Farlige bøker : Japan i vesten? : Selvhjelpsbøker : Tenk hvis : Om reiser : På seminar i Key West
Huskelisten er tom
Vis
Tittel
  • Bokprogrammet-vår 07 [DVD]: Hva er litterær verdi? : Kjønn og makt : Farlige bøker : Japan i vesten? : Selvhjelpsbøker : Tenk hvis : Om reiser : På seminar i Key West
Medansvarlig
Språk
  • Språk: Norsk (Bokmål)
Hylleplassering
  • Norskfilm 1155
Klassifikasjon
Emne
Serie
År
  • 2007
Noter
  • Inneholder 8 programmer à 30 min. 1. Hva er litterær verdi? (30 min). Innenfor eller utenfor, hva er litterær kvalitet? Hvem får være med i Den norske Forfatterforening? Bokprogrammet har møtt Frid Ingulstad, som er Norges mestselgende forfatter. Hvorfor får hun ikke være med i forfatterforeningen? Vi møter Ann Kavli, leder av Det litterære råd og Anne Oterholm, som er formann i forfatterforeningen. Hvem er utenfor og hvem er innenfor i den litterære verden i dag? 2. Kjønn og makt (30 min). To kvinner, to bøker. Om kjønn og makt. Der den ene boken slutter med en voldtekt, begynner den andre med det samme. Vi måtte la de to forfatterne møte hverandre. Vi møter Vigdis Hjorth og den svenske forfatteren Unni Drougge i Stockholm. 3. Farlige bøker (30 min). Kan bøker være farlige? Farlige for barn, for forfattere, eller kanskje for regimer? Vi ser på en barnebok som handler om selvmordsbombende lemen, og tar med utgangspunkt i Anna Politkovskajas bortgang opp spørsmålet om det er mulig å skrive en farlig bok i Norge i dag. 4. Japan i vesten? (30 min). Vi ser på japansk litteratur og kultur. Er vi i Vesten blitt japangale? Har vi igangsatt en tsunami av japansk kultur som skyller inn over Europa, i kontrast til et ellers sterkt nærvær av amerikansk popkultur? Få svar på spørsmålene, møt norske mangafantaster, samt en skotsk og en japansk forfatter. 5. Selvhjelpsbøker (30 min). De siste årene har markedet for selvhjelpsbøker eksplodert i Norge. Vi har sett nærmere på denne typen bøker og blant annet intervjuet Live Bressendorf Lindseth om hennes nye bok "Førsteinntrykket". 6. Tenk hvis... (30 min). Har du tenkt på hvordan små tilfeldigheter kunne gjort livet ditt helt annerledes? Vi møter Philip Roth, en av USAs største nålevende forfattere. Vi blir vitne til en tidsreise i bokform, som forhindrer møtet mellom John Lennon og Yoko Ono. Vi ser på bøker som forandrer historiske kjensgjerninger og spekulerer på hvordan verden kunne ha sett ut. 7. Om reiser (30 min). Vi møter to mennesker som reiste ut på jakt etter sin egen drøm - og som i etterkant ble forfattere. Den ene, en nordmann på jakt etter spenning i krigssoner. Den andre, en afrikaner som søkte nordover til isen på Grønland. 8. På seminar i Key West (30 min). Den lille søvnige byen Key West på sørspissen av Florida huser en av verdens mest spektakulære litteraturfestivaler. Hvert år samler festivalkomiteen noen av verdens beste forfattere. Dette gjøres utelukkende med god vilje og uten store penger eller stor publikumstilstrømning. 392 publikummere får plass i salen når dørene lukkes, og forfatterne får etter sigende 1 dollar i vederlag for å stille opp. I år kunne de skilte med navn som Ian McEwan, Paul Auster, Siri Hustvedt, Margareth Atwood, Michael Cunningham og Amy Tan. Bokprogrammet møtte dem alle i San Carlos Institute, ganske nøyaktig et kvartal unna Sloppy Joes Bar - stambaren til gode gamle Ernest Hemingway.
Tilgjengelige
  • 1/1
Venteliste
  • 0 (0)
*000     c
*0017339
*008140123                a          0 nob
*015  $a10029356$bBibliofilID
*019  $bee
*035  $a0029747
*041  $aeng$bnob
*082  $a809$zh$25
*08202$a800
*090  $aNorskfilm$d1155
*24500$aBokprogrammet-vår 07$bHva er litterær verdi? : Kjønn og makt : Farlige bøker : Japan i vesten? : Selvhjelpsbøker : Tenk hvis : Om reiser : På seminar i Key West$hDVD
*260  $aVolda$bAV-senteret$c2007
*300  $a2 DVD (240 min)$blyd, kol.
*440  $aUndervisningsvideo$pDokumentar-abonnement
*500  $aInneholder 8 programmer à 30 min.
*505  $a1. Hva er litterær verdi? (30 min). Innenfor eller utenfor, hva er litterær kvalitet? Hvem får være med i Den norske Forfatterforening? Bokprogrammet har møtt Frid Ingulstad, som er Norges mestselgende forfatter. Hvorfor får hun ikke være med i forfatterforeningen? Vi møter Ann Kavli, leder av Det litterære råd og Anne Oterholm, som er formann i forfatterforeningen. Hvem er utenfor og hvem er innenfor i den litterære verden i dag?
*505  $a2. Kjønn og makt (30 min).  To kvinner, to bøker. Om kjønn og makt. Der den ene boken slutter med en voldtekt, begynner den andre med det samme. Vi måtte la de to forfatterne møte hverandre. Vi møter Vigdis Hjorth og den svenske forfatteren Unni Drougge i Stockholm.
*505  $a3. Farlige bøker (30 min). Kan bøker være farlige? Farlige for barn, for forfattere, eller kanskje for regimer? Vi ser på en barnebok som handler om selvmordsbombende lemen, og tar med utgangspunkt i Anna Politkovskajas bortgang opp spørsmålet om det er mulig å skrive en farlig bok i Norge i dag.
*505  $a4. Japan i vesten? (30 min). Vi ser på japansk litteratur og kultur. Er vi i Vesten blitt japangale? Har vi igangsatt en tsunami av japansk kultur som skyller inn over Europa, i kontrast til et ellers sterkt nærvær av amerikansk popkultur? Få svar på spørsmålene, møt norske mangafantaster, samt en skotsk og en japansk forfatter.
*505  $a5. Selvhjelpsbøker (30 min). De siste årene har markedet for selvhjelpsbøker eksplodert i Norge. Vi har sett nærmere på denne typen bøker og blant annet intervjuet Live Bressendorf Lindseth om hennes nye bok "Førsteinntrykket".
*505  $a6. Tenk hvis... (30 min). Har du tenkt på hvordan små tilfeldigheter kunne gjort livet ditt helt annerledes? Vi møter Philip Roth, en av USAs største nålevende forfattere. Vi blir vitne til en tidsreise i bokform, som forhindrer møtet mellom John Lennon og Yoko Ono. Vi ser på bøker som forandrer historiske kjensgjerninger og spekulerer på hvordan verden kunne ha sett ut.
*505  $a7. Om reiser (30 min). Vi møter to mennesker som reiste ut på jakt etter sin egen drøm - og som i etterkant ble forfattere. Den ene, en nordmann på jakt etter spenning i krigssoner. Den andre, en afrikaner som søkte nordover til isen på Grønland.
*505  $a8. På seminar i Key West (30 min). Den lille søvnige byen Key West på sørspissen av Florida huser en av verdens mest spektakulære litteraturfestivaler. Hvert år samler festivalkomiteen noen av verdens beste forfattere. Dette gjøres utelukkende med god vilje og uten store penger eller stor publikumstilstrømning. 392 publikummere får plass i salen når dørene lukkes, og forfatterne får etter sigende 1 dollar i vederlag for å stille opp. I år kunne de skilte med navn som Ian McEwan, Paul Auster, Siri Hustvedt, Margareth Atwood, Michael Cunningham og Amy Tan. Bokprogrammet møtte dem alle i San Carlos Institute, ganske nøyaktig et kvartal unna Sloppy Joes Bar - stambaren til gode gamle Ernest Hemingway.
*650 1$aNorsk litteratur$1839.82$2BS
*700 0$aBrenner, Hans Olav
*74002$aFarlige bøker
*74002$aJapan i vesten?
*74002$aKjønn og makt
*74002$aOm reiser
*74002$aSelvhjelpsbøker
*74002$aTenk hvis...
*74032$aPå seminar i Key West$wseminar i Key West
*850  $sn
^
Det finnes ingen anmeldelser for denne boken.
Klikk her for bli den første til å gi din mening
Vis
Send til
Eks. navnStatusForfallsdatoTilhørerHylle
Ex1Tilgjengelig SkolebiblioteketNorskfilm 1155