Levanger videregående skole

Elektrisitetens historie [DVD]: Britisk vitskapsserie i tre delar
Huskelisten er tom
Vis
Tittel
  • Elektrisitetens historie [DVD]: Britisk vitskapsserie i tre delar
Språk
  • Språk: 0 / n
Hylleplassering
  • Naturfagfilm 1328
Klassifikasjon
Emne
Serie
År
  • 2015
Noter
  • xx Elektrisiteten er ein fantastisk oppfinning. Dette er historia om kva som skjedde frå dei aller første forsøka på å forstå elektrisitet, og fram til han endeleg blei tatt i bruk. Opptaksår: 2015 1. Gnist (60 min). Første episode fortel historia om dei aller første som tok til å forske på mysteriet elektrisitet. Dei bygde merkelige og kraftige instrument for å lage den og greidde også å temje sjølve lynet. Det var desse menneska som verkelig la grunnlaget for den moderne verda. Elektrisitet var utan tvil eit fantasisk under. Dette er historia om kva som skjedde då den aller første verkelige felles innsatsen vart gjort for å forstå elektrisiteten og korleis vi lærte å lage den og til sist lagre den på batteri. 2. Oppfinninga si tidsalder (60 min). For mindre enn 200 år sidan oppdaga forskarane noko grunnleggande, at elektrisitet er kopla til ei anna av naturens mest fundamentale krefter - magnetismen. Den andre episoden viser korleis koplinga mellom magnetisme og elektrisitet fullstendig har forandre verda, slik at vi kan generere ei tilsynelatande ubegrensa mengde straum. Denne straumen kan vi bruke til å drive maskiner, kommunisere på tvers av kontinenta og lyse opp heimane våre. 3. Openbaringar og revolusjonar (60 min). Elektrisitet er ikkje noko som berre skapar lys og varme. Den koplar saman verda gjennom nettverk og kringkastingar. Etter århundre med elektriske eksperiment, viser den siste episoden korleis ein ny alder av reell forståing demra – Korleis vi oppdaga elektriske felt og elektromagnetiske bølgjer. I dag kan vi knapt forstille oss eit liv utan straum - det definerer vår æra. Som vår forståing av elektrisitet har auka, så har også vår tillit til den auka. I dag er vi på randa av et nytt gjennombrot, for dersom vi kan forstå røyndomen av elektriske superledningar kan vi nok ein gong forandre verda.
Tilgjengelige
  • 1/1
Venteliste
  • 0 (0)
*00110138
*008                        a          0 nob
*019  $bee
*020  $cNkr 595.00
*0823 $a621.31$zh
*090  $aNaturfagfilm 1328
*2450 $aElektrisitetens historie$bBritisk vitskapsserie i tre delar$hDVD
*260  $aVolda$bAV-senteret$c2015
*300  $a2 DVD (3 program à 60 min)$blyd, kol.
*440  $aUndervisningsvideo$pDokumentar-abonnement$313911200
*500  $axx
*503  $aOpptaksår: 2015
*505  $a1. Gnist (60 min). Første episode fortel historia om dei aller første som tok til å forske på mysteriet elektrisitet. Dei bygde merkelige og kraftige instrument for å lage den og greidde også  å temje sjølve lynet. Det var desse menneska som verkelig la grunnlaget for den moderne  verda. Elektrisitet var utan tvil eit fantasisk under. Dette er historia om kva som  skjedde då den aller første verkelige felles innsatsen vart gjort for å forstå elektrisiteten og korleis vi lærte å lage den og til sist lagre den på batteri.
*505  $a2. Oppfinninga si tidsalder (60 min). For mindre enn 200 år sidan oppdaga forskarane noko grunnleggande, at elektrisitet er kopla til ei anna av naturens mest fundamentale krefter - magnetismen. Den andre  episoden viser korleis koplinga mellom magnetisme og elektrisitet fullstendig har forandre verda, slik at vi kan generere ei tilsynelatande ubegrensa mengde straum. Denne  straumen kan vi bruke til å drive maskiner, kommunisere på tvers av kontinenta og lyse opp heimane våre.
*505  $a3. Openbaringar og revolusjonar (60 min). Elektrisitet er ikkje noko som berre skapar lys og varme. Den koplar saman verda gjennom nettverk og kringkastingar. Etter århundre med elektriske eksperiment, viser den siste  episoden korleis ein ny alder av reell forståing demra – Korleis vi oppdaga elektriske felt og elektromagnetiske bølgjer. I dag kan vi knapt forstille oss eit liv utan straum - det definerer vår æra. Som vår forståing av elektrisitet har auka, så har også vår tillit til den auka. I dag er vi på randa av et nytt gjennombrot, for dersom vi kan forstå  røyndomen av elektriske superledningar kan vi nok ein gong forandre verda.
*520  $aElektrisiteten er ein fantastisk oppfinning. Dette er historia om kva som skjedde frå dei aller første forsøka på å forstå elektrisitet, og fram til han endeleg blei tatt i bruk.
*650  $aElektrisitet$0teknikk$1621.31
*650  $aNaturfag
*650  $aMiljøfag
*650  $aOppfinnelser$xHistorie$1609
*655  $aDokumentarfilm
*74002$aGnist
*74002$aOppfinninga si tidsalder
*740  $aOpenbaringar og revolusjoner
^
Det finnes ingen anmeldelser for denne boken.
Klikk her for bli den første til å gi din mening
Vis
Send til
Eks. navnStatusForfallsdatoTilhørerHylle
Ex1Tilgjengelig SkolebiblioteketNaturfagfilm 1328