Levanger videregående skole

Schrødingers katt [DVD]: Underbevissthetens makt; Kensingtonsteinens gåte; Tenåringshjernen ombygging pågår
Huskelisten er tom
Vis
Tittel
  • Schrødingers katt [DVD]: Underbevissthetens makt; Kensingtonsteinens gåte; Tenåringshjernen ombygging pågår
Språk
  • Språk: Norsk (Bokmål)
Hylleplassering
  • Naturfagfilm 1019
Emne
Serie
År
  • 2012
Noter
  • 1. Underbevissthetens makt (55 min). Hvis du tror du har full kontroll over livet ditt, må du kanskje tro om igjen. Ny forskning viser at den ubevisste delen av hjernen spiller en mye større rolle enn vi hittil har trodd. Men kan vi lære å forstå hva som skjer og ta kontroll? 2. Kensingtonsteinens gåte (60 min). Utforsket en norsk-svensk ekspedisjon hjertet av USA over 100 år før Columbus? Hvis Kensingtonsteinen er ekte må historiebøkene skrives om. Den verdensberømte runesteinen er både utskjelt og hyllet og like omstridt i dag, som da den ble funnet i 1898. Jakten på gåtens løsning fører denne dokumentaren ut på en reise på leting etter sannheten, en roadmovie blant både vikinger og indianere, cowboyer og forskere. 3. Tenåringshjernen - ombygging pågår (55 min). Tenåringene kan være vanskelig å bo sammen med. Hva er grunnen? Hva skjer inne i hodene deres? I denne perioden foregår det en større omkobling der hjernen utvikler seg fra barn til voksen. Tenåringene tilpasser seg verden på en helt ny måte. Ny forskning viser at hvis det ikke hadde vært for de turbulente tenårene, ville mennesker vært mye dummere og vi ville ha levd kortere. Ved å ta sjanser gjør tenåringene seg kjent med verden, og slik sikrer de at menneskeheten overlever og utvikler seg. I programmet ser vi hasardiøse stunt som ligger på You Tube, og vi møter forskere som ser på utviklingen av tenåringshjernen fra et evolusjons-perspektiv. Ny forskning forklarer den store kraften og mulighetene som finnes i hjernen til tenåringene. Og kanskje er det slik at tenåringene gjør akkurat det de skal ut fra naturens side.
Tilgjengelige
  • 1/1
Venteliste
  • 0 (0)
*000     n
*0017008
*008131031                a          0 nob
*015  $a9964294$bBibliofilID
*019  $bee
*035  $a0029406
*0823 $zh$25
*090  $aNaturfagfilm 1019
*24500$aSchrødingers katt$hDVD$bUnderbevissthetens makt; Kensingtonsteinens gåte; Tenåringshjernen ombygging pågår$cprodusert av NRK
*260  $aVolda$bAV-senteret$c2012
*300  $a2 DVD (3 program)$blyd, kol.
*440  $aUndervisningsvideo$pDokumentar-abonnement
*505  $a1. Underbevissthetens makt (55 min). Hvis du tror du har full kontroll over livet ditt, må du kanskje tro om igjen. Ny forskning viser at den ubevisste delen av hjernen spiller en mye større rolle enn vi hittil har trodd. Men kan vi lære å forstå hva som skjer og ta kontroll?
*505  $a2. Kensingtonsteinens gåte (60 min). Utforsket en norsk-svensk ekspedisjon hjertet av USA over 100 år før Columbus? Hvis Kensingtonsteinen er ekte må historiebøkene skrives om. Den verdensberømte runesteinen er både utskjelt og hyllet og like omstridt i dag, som da den ble funnet i 1898. Jakten på gåtens løsning fører denne dokumentaren ut på en reise på leting etter sannheten, en roadmovie blant både vikinger og indianere, cowboyer og forskere.
*505  $a3. Tenåringshjernen - ombygging pågår (55 min). Tenåringene kan være vanskelig å bo sammen med. Hva er grunnen? Hva skjer inne i hodene deres? I denne perioden foregår det en større omkobling der hjernen utvikler seg fra barn til voksen. Tenåringene tilpasser seg verden på en helt ny måte. Ny forskning viser at hvis det ikke hadde vært for de turbulente tenårene, ville mennesker vært mye dummere og vi ville ha levd kortere. Ved å ta sjanser gjør tenåringene seg kjent med verden, og slik sikrer de at menneskeheten overlever og utvikler seg. I programmet ser vi hasardiøse stunt som ligger på You Tube, og vi møter forskere som ser på utviklingen av tenåringshjernen fra et evolusjons-perspektiv. Ny forskning forklarer den store kraften og mulighetene som finnes i hjernen til tenåringene. Og kanskje er det slik at tenåringene gjør akkurat det de skal ut fra naturens side.
*650  $aHjernen$xMenneskelig fysiologi
*650  $aNaturfag
*650  $aRuner
*650  $aRunesteiner
*650  $aUngdom$1305.235
*650  $aUnderbevissthet
*650  $aUngdom
*650  $aVitenskap
*653  $aKensingtonsteinen(runestein)
*655  $aDokumentarfilm
*850  $sn
^
Det finnes ingen anmeldelser for denne boken.
Klikk her for bli den første til å gi din mening
Vis
Send til
Eks. navnStatusForfallsdatoTilhørerHylle
Ex1Tilgjengelig SkolebiblioteketNaturfagfilm 1019