Levanger videregående skole

Status Norge [DVD]: Ungdom nå til dags
Huskelisten er tom
Vis
Tittel
  • Status Norge [DVD]: Ungdom nå til dags
Språk
  • Språk: Norsk (Bokmål)
Hylleplassering
  • Samfunnsfagfilm 1024
Emne
Serie
År
  • 2013
Noter
  • Norsk dokumentarserie i 3 deler á 30 min. I dokumentarserien "Ungdom – nå til dags" ser vi på hva som er spesielt med ungdom i dag. Og kanskje kan det gi noen svar på hvilken morgendag vi har i vente? Vi har alle vært unge, og ungdomstiden har sine fellestrekk som går igjen fra generasjon til generasjon. Hva er spesielt med våre 15-20 åringer i dag? Tre ungdommer om livet I serien møter vi 16 år gamle Mats som helst vil spille dataspill hele dagen. Mats innrømmer at han har skulket skolen for å spille, men nå som han begynner på videregående, har han ambisjoner om å slutte med skulkingen. Klarer han det? Anette går i tredje klasse på toppidrettsgymnas i Tromsø og har som mål i livet å bli verdensmester på ski. Hun er en av stadig flere unge som går på idrettslinje. Anette setter så høye krav til seg selv at hun kan bli for nervøs. Klarer hun å få kontroll over nervene? Inga skal reise til Polen og gå på videregående skole der i ett år. Stadig flere gjør som Inga og reiser til utlandet for å gå på skole. Hvordan vil det gå med Inga når alt foregår på polsk? Opptaksår: 2012 1. Ung og presset (30 min). I første episode ser vi at ungdom føler mer press for å lykkes enn noen gang. Særlig har utdanningsløpet blitt tøffere. I 1960 gikk de fleste ut i arbeidslivet etter sju år på skolebenken. I dag har de unge ikke noe valg, de må gå på skolen i minimum 13 år. For 30 prosent av dem går dette ikke bra. Skillet mellom jenter og gutter øker, og det er særlig guttene som faller fra. 2. Bedre enn sitt rykte (30 min).Denne uken handler det om den såkalte "straightifiseringen" av unge. Det er et uttrykk forskere nå bruker om trender blant unge. Forskning viser at det er mindre vold blant unge, og bruken av narkotika, alkohol og røyk har gått ned. Vi hører om at mor og far er helten, og om ungdomsopprøret som forsvant. 3. Realistiske mål (30 min). I den siste episoden om ungdom i Norge handler det om framtidsutsikter og konsekvenser. Vi ser på den digitale hverdagen, stillesitting og trening. Lars Lien forteller om funn i forbindelse med ungdom og prestasjons-fremmende dopingpreparater. Angst og depresjoner øker. Mange føler at andre lykkes når man selv ikke strekker til.
Tilgjengelige
  • 1/1
Venteliste
  • 0 (0)
*000     ngm 
*0017012
*007vd 
*008131101                a          0 nob
*015  $a9964597$bBibliofilID
*019  $bee
*020  $cNkr
*035  $a0029411
*090  $aSamfunnsfagfilm 1024
*2450 $aStatus Norge$cProdusert av NRK$bUngdom nå til dags$hDVD
*260  $aVolda$bAV-senteret$c2013
*300  $a1 DVD (3 program à 30 min)$blyd, kol.
*440  $aUndervisningsvideo$pDokumentar-abonnement
*500  $aNorsk dokumentarserie i 3 deler á 30 min. I dokumentarserien "Ungdom – nå til dags" ser vi på hva som er spesielt med ungdom i dag. Og kanskje kan det gi noen svar på hvilken morgendag vi har i vente? Vi har alle vært unge, og ungdomstiden har sine fellestrekk som går igjen fra generasjon til generasjon. Hva er spesielt med våre 15-20 åringer i dag? Tre ungdommer om livet I serien møter vi 16 år gamle Mats som helst vil spille dataspill hele dagen. Mats innrømmer at han har skulket skolen for å spille, men nå som han begynner på videregående, har han ambisjoner om å slutte med skulkingen. Klarer han det? Anette går i tredje klasse på toppidrettsgymnas i Tromsø og har som mål i livet å bli verdensmester på ski. Hun er en av stadig flere unge som går på idrettslinje. Anette setter så høye krav til seg selv at hun kan bli for nervøs. Klarer hun å få kontroll over nervene? Inga skal reise til Polen og gå på videregående skole der i ett år. Stadig flere gjør som Inga og reiser til utlandet for å gå på skole. Hvordan vil det gå med Inga når alt foregår på polsk?
*503  $aOpptaksår: 2012
*505  $a1. Ung og presset (30 min). I første episode ser vi at ungdom føler mer press for å lykkes enn noen gang. Særlig har utdanningsløpet blitt tøffere. I 1960 gikk de fleste ut i arbeidslivet etter sju år på skolebenken. I dag har de unge ikke noe valg, de må gå på skolen i minimum 13 år. For 30 prosent av dem går dette ikke bra. Skillet mellom jenter og gutter øker, og det er særlig guttene som faller fra.
*505  $a2. Bedre enn sitt rykte (30 min).Denne uken handler det om den såkalte "straightifiseringen" av unge. Det er et uttrykk forskere nå bruker om trender blant unge. Forskning viser at det er mindre vold blant unge, og bruken av narkotika, alkohol og røyk har gått ned. Vi hører om at mor og far er helten, og om ungdomsopprøret som forsvant.
*505  $a3. Realistiske mål (30 min). I den siste episoden om ungdom i Norge handler det om framtidsutsikter og konsekvenser. Vi ser på den digitale hverdagen, stillesitting og trening. Lars Lien forteller om funn i forbindelse med ungdom og prestasjons-fremmende dopingpreparater. Angst og depresjoner øker. Mange føler at andre lykkes når man selv ikke strekker til.
*650  $aFritid
*650  $aSamfunnsfag
*650  $aUngdom$xNorge$1305.23509481
*653  $aLevesett
*653  $aSosiologi og sosialantropologi
*655  $aDokumentarfilm
*74002$aUng og presset
*74002$aBedre enn sitt rykte
*74002$aRealistiske mål
*850  $sn
^
Det finnes ingen anmeldelser for denne boken.
Klikk her for bli den første til å gi din mening
Vis
Send til
Eks. navnStatusForfallsdatoTilhørerHylle
Ex1Tilgjengelig SkolebiblioteketSamfunnsfagfilm 1024