Levanger videregående skole

Blod, svette og luksus [DVD]: britisk dokumentarserie
Huskelisten er tom
Vis
Tittel
  • Blod, svette og luksus [DVD]: britisk dokumentarserie
Språk
  • Språk: Norsk (Bokmål)
Hylleplassering
  • Samfunnsfilm 1277
Klassifikasjon
Emne
Serie
År
  • 2011
Noter
  • Det som en gang var luksusartikler, er i dag blitt dagligvare i England. I denne serien følger vi seks unge britiske forbrukere i det de bytter sine luksusliv med enkle gjørmehytter i forskjellige fattige byer rundt om i Asia og Afrika. På de ulike stedene skal de bo og jobbe sammen med menneskene som til daglig lager produkter som vi tar for gitt. Britisk dokumentarserie. Opptaksår: 2011 1. Fra gruve til øredobb (60 min). Vi starter i byen Ilakaka i Madagaskar hvor ungdommene lærer hvor smykkene og perlene de kjøper i de eksklusive butikkene i England kommer fra. Der får de erfare hvordan det er å jobbe i små gruver, og det tar ikke lang tid før ungdommene klager på ryggsmerter. Til tross for de harde arbeidsforholdene ungdommene opplever, tar det ikke lang tid før de blir mest opptatt av hvor mye strev og hardt arbeid som ligger bak de små smykkene det er så lett å kjøpe hjemme i England. 2. Skinnveskens opphav (60 min). I kveldens episode reiser de seks britiske ungdommene til Etiopia. I hovedstaden Addis Ababa er flere tusener lokale innbyggere avhengig av skinnindustrien for å kunne leve. Ved å jobbe på slakteri, garveri og skinnfabrikker får ungdommene se hvordan blant annet skoene vi går med og veskene vi bruker, blir lagd. Da jentene oppdager hvor lite de fabrikkansatte tjener, går de til sjefen for å klage etter tur. 3. På kaffeplantasjen (60 min). Ungdommene befinner seg på kaffeplantasjen Yirgacheffe i Etopia. De får lav lønn, og for første gang er de helt avhengige av seg selv. Holder lønnen til både mat og leie av den enkle jordhytten? Det er en utfordring, og ungdommene er nødt til å samarbeide, noe som ikke er enkelt, særlig fordi sykdom og følelser spiller inn. 4. Gull og elektronikk (60 min). Med bare hendene skal de bortskjemte ungdommene grave etter gull i Ghana. Dette skal de gjøre sammen med flere tusen menn og kvinner. I tillegg får ungdommene sitt største sjokk hittil når de ser avfallshaugen for elektronikk fylt av ødelagte artikler sendt fra Vesten. Her jobber små barn med å knuse PC-er på jakt etter verdifullt kobber. Ikke bare ødelegger de helsen, men de risikerer også sine liv. 5. Elektronikkens kyniske verden (60 min). De bortkjemte ungdommene avslutter serien i Filippinene der de vil se hvor deler til våre mp3-spillere, DVD’er og datamaskiner kommer fra. De jobber side om side med arbeidere i den konkurranseorienterte elektronikkbransjen, hvor produktivitet og kvantitet betyr alt.
Tilgjengelige
  • 1/1
Venteliste
  • 0 (0)
*000     ngm 
*0017672
*007vd 
*008140401                a          0 nob
*015  $a9656512$bBibliofilID
*019  $bee
*020  $cNkr
*035  $a0030088
*041  $aeng$bnob
*082  $a382$zh$25
*090  $aSamfunnsfilm 1277
*24500$aBlod, svette og luksus$hDVD$bbritisk dokumentarserie
*260  $aVolda$bAV-senteret$c2011
*300  $a3 (DVD) (5 x 60 min)$blyd, kol.
*440  $aUndervisningsvideo$pDokumentar-abonnement
*503  $aOpptaksår: 2011
*505  $a1. Fra gruve til øredobb (60 min). Vi starter i byen Ilakaka i Madagaskar hvor ungdommene lærer hvor smykkene og perlene de kjøper i de eksklusive butikkene i England kommer fra. Der får de erfare hvordan det er å jobbe i små gruver, og det tar ikke lang tid før ungdommene klager på ryggsmerter. Til tross for de harde arbeidsforholdene ungdommene opplever, tar det ikke lang tid før de blir mest opptatt av hvor mye strev og hardt arbeid som ligger bak de små smykkene det er så lett å kjøpe hjemme i England.
*505  $a2. Skinnveskens opphav (60 min). I kveldens episode reiser de seks britiske ungdommene til Etiopia. I hovedstaden Addis Ababa er flere tusener lokale innbyggere avhengig av skinnindustrien for å kunne leve. Ved å jobbe på slakteri, garveri og skinnfabrikker får ungdommene se hvordan blant annet skoene vi går med og veskene vi bruker, blir lagd. Da jentene oppdager hvor lite de fabrikkansatte tjener, går de til sjefen for å klage etter tur.
*505  $a3. På kaffeplantasjen (60 min). Ungdommene befinner seg på kaffeplantasjen Yirgacheffe i Etopia. De får lav lønn, og for første gang er de helt avhengige av seg selv. Holder lønnen til både mat og leie av den enkle jordhytten? Det er en utfordring, og ungdommene er nødt til å samarbeide, noe som ikke er enkelt, særlig fordi sykdom og følelser spiller inn.
*505  $a4. Gull og elektronikk (60 min). Med bare hendene skal de bortskjemte ungdommene grave etter gull i Ghana. Dette skal de gjøre sammen med flere tusen menn og kvinner. I tillegg får ungdommene sitt største sjokk hittil når de ser avfallshaugen for elektronikk fylt av ødelagte artikler sendt fra Vesten. Her jobber små barn med å knuse PC-er på jakt etter verdifullt kobber. Ikke bare ødelegger de helsen, men de risikerer også sine liv.
*505  $a5. Elektronikkens kyniske verden (60 min). De bortkjemte ungdommene avslutter serien i Filippinene der de vil se hvor deler til våre mp3-spillere, DVD’er og datamaskiner kommer fra. De jobber side om side med arbeidere i den konkurranseorienterte elektronikkbransjen, hvor produktivitet og kvantitet betyr alt.
*520  $aDet som en gang var luksusartikler, er i dag blitt dagligvare i England. I denne serien følger vi seks unge britiske forbrukere i det de bytter sine luksusliv med enkle gjørmehytter i forskjellige fattige byer rundt om i Asia og Afrika. På de ulike stedene skal de bo og jobbe sammen med menneskene som til daglig lager produkter som vi tar for gitt. Britisk dokumentarserie.
*650 1$aHandel$xUtviklingsland
*650  $aSamfunnsfag
*655  $aDokumentarfilm
*74002$aElektronikkens kyniske verden
*74002$aFra gruve til øredobb
*74002$aGull og elektronikk
*74002$aPå kaffeplantasjen
*74002$aSkinnveskens opphav
^
Det finnes ingen anmeldelser for denne boken.
Klikk her for bli den første til å gi din mening
Vis
Send til
Eks. navnStatusForfallsdatoTilhørerHylle
Ex1Tilgjengelig SkolebiblioteketSamfunnsfilm 1277