Levanger videregående skole

På bortebane [DVD]
Huskelisten er tom
Vis
Tittel
  • På bortebane [DVD]
Språk
  • Språk: 0 / n
Hylleplassering
  • Samfunnsfagfilm
Klassifikasjon
Emne
Serie
År
  • 2015
Noter
  • Norsk dokumentarserie. Norge har flere ganger blitt kåret til verdens beste land, men betyr det at vi alltid har rett? Stortingsrepresentant Hadia Tajik har takket ja til å reise ut i verden for å bli utfordret på våre norske verdier. Langt fra den velkjente norske debatten møter hun sterke forsvarere av andre løsninger enn våre. Opptaksår: 2014 Program 1 (40 min). I første program drar Hadia til USA, et av svært få demokratiske land som fortsatt har dødsstraff. Hennes reise begynner på Death Row i Texas, der hun møter en som venter på sin dødsstraff, og folk med sterke meninger om retten til å dømme mennesker til døden. Program 2 (40 min). Kveldens program handeler om barneoppdragelse. I Nederland måles barn på sine prestasjoner fra de er ganske små. Det være seg i idrett, om de spiller et instrument eller i skolen. I Frankrike regnes grensesetting, disiplin og hardt arbeid som de viktigste verdiene i oppdragelse av barn. Hvordan skiller dette seg fra den norske barneoppdragelsen ? Program 3 (40 min). Langt fra den velkjente norske debatten møter hun sterke forsvarere av aktiv dødshjelp. I Belgia og Sveits møter Hadia leger og politikere, og den 71 år gamle Nita Mason fra England. Hun lider av post-polio syndrom, og orker ikke leve lenger. Hun vil dø. På en klinikk i Sveits venter en dødelig giftdose.
Tilgjengelige
  • 1/1
Venteliste
  • 0 (0)
*0018488
*008                        a          0 nob
*019  $bee
*0823 $zh$a300$25
*090  $aSamfunnsfagfilm
*2450 $aPå bortebane$hDVD
*260  $aVolda$bAV-senteret$c2015
*300  $a1 DVD (3 program à 40 min)$blyd, kol.
*440  $aUndervisningsvideo$pDokumentar-abonnement$313911200
*503  $aOpptaksår: 2014
*505  $aProgram 1 (40 min). I første program drar Hadia til USA, et av svært få demokratiske land som fortsatt har dødsstraff. Hennes reise begynner på Death Row i Texas, der hun møter en som venter på sin dødsstraff, og folk med sterke meninger om retten til å dømme mennesker til døden.
*505  $aProgram 2 (40 min). Kveldens program handeler om barneoppdragelse. I Nederland måles barn på sine prestasjoner fra de er ganske små. Det være seg i idrett, om de spiller et instrument eller i skolen. I Frankrike regnes grensesetting, disiplin og hardt arbeid som de viktigste verdiene i oppdragelse av barn. Hvordan skiller dette seg fra den norske barneoppdragelsen ?
*505  $aProgram 3 (40 min). Langt fra den velkjente norske debatten møter hun sterke forsvarere av aktiv dødshjelp. I Belgia og Sveits møter Hadia leger og politikere, og den 71 år gamle Nita Mason fra England. Hun lider av post-polio syndrom, og orker ikke leve lenger. Hun vil dø. På en klinikk i Sveits venter en dødelig giftdose.
*520  $aNorsk dokumentarserie. Norge har flere ganger blitt kåret til verdens beste land, men betyr det at vi alltid har rett? Stortingsrepresentant Hadia Tajik har takket ja til å reise ut i verden for å bli utfordret på våre norske verdier. Langt fra den velkjente norske debatten møter hun sterke forsvarere av andre løsninger enn våre.
*600  $aTadjik, Hadia
*650  $aDødsstraff$1364.66
*650  $aBarneoppdragelse
*650  $aAktiv dødshjelp
*653  $aSamfunnsfag
*655  $aDokumentarfilm
^
Det finnes ingen anmeldelser for denne boken.
Klikk her for bli den første til å gi din mening
Vis
Send til
Eks. navnStatusForfallsdatoTilhørerHylle
Ex1Tilgjengelig SkolebiblioteketSamfunnsfagfilm1314